Χρήστος Δεδούσης

MSc (Manual Therapy), Neurac Instructor, CMT Approved Instructor

Βιογραφικό

MSc (Manual Therapy), Neurac Instructor, CMT Approved Instructor

Ο Χρήστος Δεδούσης αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Manual Therapy στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία (MSc in Advancing Practice – Specialist in Manipulative Physiotherapy). Εργάστηκε ως εξειδικευμένος Φυσικοθεραπευτής μυοσκελετικών παθήσεων σε κρατικά Νοσοκομεία (μεταξύ αυτών και στο Εθνικό Κέντρο Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης της Αγγλίας – Stoke Mandeville Hospital – National Spinal Injuries Centre) καθώς και στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και Αγγλία. Πλέον εργάζεται ως εργαστηριούχος Φυσικοθεραπευτής με αποκλειστική ενασχόληση την αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων και ειδικότερα δυσλειτουργιών της Σπονδυλικής Στήλης και αθλητικών κακώσεων (www.dedousisphysio.gr).

Είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία / συνδιδασκαλία σεμιναρίων manual therapy σε συνεργασία με πολλούς καταξιωμένους εκπαιδευτές. Είναι εγκεκριμένος καθηγητής της μεθόδου των Συνδυασμένων Κινήσεων (Combined Movement Theory) στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Dr Chris McCarthy και επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής της μεθόδου Neurac της  Redcord, την οποία διδάσκει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κίνα, Ινδία, Αζερμπαϊτζάν, ΗΑΕ, Ρουμανία, Τουρκία, Κύπρο, Λίβανο, Ελβετία). Αποτελεί μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής και διδάσκων στο Cyprus Institute of Orthopaedic Manual Therapy.

Έχει διατελέσει διδάσκων (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι Φυσικοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (A1, A2) από το 2013 και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας ποδοσφαίρου του Αστέρα Τριπολης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Pano Barla θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών – Βελονιστών της Αγγλίας (AACP) θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: