Manual Courses

Post-Rehab Training Seminar – Bridging the Gap Between Rehabilitation & Performance

Γενικές πληροφορίες σεμιναρίου:

Το σεμινάριο POST-REHAB TRAINING στοχεύει στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ενδιαφερομένων επαγγελματιών στον ρόλο της άσκησης στην αποκατάσταση και επαναφορά στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό.

Παραδοσιακά, ο τραυματισμός και ο πόνος από τη μία, και η προπόνηση και η απόδοση από την άλλη, αντιμετωπίζονται ως δυο διαφορετικά και ανεξάρτητα πεδία. Τα τελευταία όμως χρόνια, μέσα από την έρευνα και την πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι τα δυο αυτά πεδία είναι κομμάτια του ίδιου συνεχόμενου φάσματος της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, με την κατάλληλα σχεδιασμένη άσκηση να παίζει κομβικό ρόλο στην γεφύρωσή τους.

Το σεμινάριο έχει δυο βασικούς στόχους:

– Να αναλυθεί το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο γύρω από την δόμηση και την εφαρμογή παρεμβάσεων άσκησης στο διάστημα μεταξύ φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης και προπόνησης για την βελτίωση της απόδοσης.

– Να παρουσιαστούν και να εξηγηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις άσκησης πάνω σε παθολογίες που συναντάμε συχνά στον αθλητισμό αλλά και στην καθημερινότητα.

Το σεμινάριο POST-REHAB TRAINING απευθύνεται σε:
– γυμναστές
– φυσικοθεραπευτές
– ιατρούς
– σε οποιονδήποτε αθλητή ή ασκούμενο θέλει να μάθει περισσότερα για την λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Ομιλητές

Κώστας Χατζηχρήστος
Head Performance Coach CSKA Moscow

Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι υπεύθυνος αθλητικής ανάπτυξης στην ομάδα μπάσκετ ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο συνιδρυτής του πρότυπου προπονητηρίου και κέντρου αποκατάστασης Performance22. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, όπως ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Κώστας Σλούκας και πολλοί άλλοι. Είναι ο εμπνευστής του προπονητικού συστήματος του Performance22 μέσα από το οποίο έχουν αναδειχθεί σημαντικά ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ, καθώς και σε ομάδες διαφόρων αθλημάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σαν προπονητής δύναμης και φυσικής κατάστασης στις ΗΠΑ (University of Georgia Men’s Basketball, University of Texas) στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό. Είναι συχνός ομιλητής σε διεθνή σεμινάρια, ενώ αρθρογραφεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Πέτρος Συρακόπουλος
Head Performance Coach P22, Γυμναστής Εθνικής Νέων Ανδρών Μπάσκετ

Ο Πέτρος Συρακόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου στην ιστορία της σχολής ενώ βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού προγραμματος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής με κατεύθυνση ‘Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης’.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της προπόνησης αθλητικής βελτίωσης , είναι στενός συνεργάτης του κορυφαίου προπονητή αθλητικής βελτίωσης στο μπάσκετ, Κώστα Χατζηχρήστου (CSKA Moscow/Performance 22 Lab) και κατέχει τη θέση του επικεφαλή προπονητή (Head Performance Coach) στο Performance 22 Lab .

Είναι υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών και στο παρελθόν της ομάδας μπάσκετ Τρίκαλα BC (Α1 – 2 χρόνια), της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (Α1) και το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε την προετοιμασία και συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ουκρανίας.

Δεδούσης Χρήστος MSc (ManTherapy)
Spine & Sport Specialist

Ο Χρήστος Δεδούσης είναι Φυσικοθεραπευτής εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων και ειδικότερα δυσλειτουργιών της σπονδυλικής στήλης και αθλητικών κακώσεων. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Manual Therapy στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία (MSc in Advancing Practice – Specialist in Manipulative Physiotherapy). Είναι πιστοποιημένος καθηγητής της μεθόδου Neurac της Redcord διδάσκοντας σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κίνα, ΗΑΕ, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο κτλ), είναι εξωτερικός καθηγητής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Manual Therapy του CY – OMT στην Κύπρο και έχει διατελέσει βοηθός αναγνωρισμένων καθηγητών σε σειρά σεμιναρίων Manual Therapy. Επιπλέον είναι Φυσικοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (A1, A2) από το 2013.

Πρόγραμμα

 

Σεμινάριο

 

Αριθμός συμμετεχόντων – έως 40 άτομα
Πιστοποιητικό παρακολούθησης
Διδασκαλία στα Ελληνικά
Εκτενείς σημειώσεις και αρθρογραφία
Αυστηρή τήρηση ωραρίου
Παροχή καφέ και μεσημεριανού snack

Κόστος Σεμιναρίου

 

  • Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 320 €.
  • Η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής είναι προαπαιτούμενη.
  • Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των 160 € ως προκαταβολή.
  • Το υπόλοιπο ποσό (160 €) θα εξοφληθεί την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου.

Τη φόρμα εγγραφής και τις επιλογές τρόπου πληρωμής θα βρείτε στο σύνδεσμο ΄Εγγραφη στο Σεμινάριο΄

Στο κόστος του Σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

Τόπος Διεξαγωγής

 

To σεμινάριo θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Performance 22 Lab στο ΟΑΚΑ – Αθήνα