Manual Courses

Jill Cook – Βιογραφικό

Dr Jill Cook PhD

H Jill Cook είναι Καθηγήτρια και Επίτιμη Διευθύνουσα στη σχολή των Επιστημών της Άσκησης και Διατροφής του Πανεπιστημίου του Deakin στην Αυστραλια στο τμήμα που ειδικεύεται στη μελέτη του Μυοσκελετικού συστήματος. Είναι αδιαμφησβήτητα το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο των Τενοντοπαθειών με το ερευνητικό της έργο να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις συγχρονες μεθόδους ανάλυσης της παθολογίας και της αποκατάστασης τους. Ειδικότερα το ερευνητικό αντικείμενο της Jill σχετίζεται με την αθλητιατρική και συγκεκριμένα με τους τραυματισμούς των τενόντων.
Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού της το 2000, ερεύνησε σε βάθος την παθολογία των τενόντων, της θεραπείας αυτών καθώς και τους επιβαρυντικούς παράγοντες των τενόντιών τραυματισμών.

Ταυτόχρονα με την ακαδημα’ι’κή της απασχόληση, διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο και την Αυστραλία και έχει δώσει αναρίθμητες διαλέξεις σε συνέδρια του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αυστραλιας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Manual Therapists’, Rotterdam 2008, το Παγκόσμιο συνέδριο the Spine, Rome 2009 κ.α. με θέμα τις Τενοντοπάθειες.

Είναι Συντάκτης των αναγνωρισμένων περιοδικών British Journal of Sports, από το 2008, και του British Journal of Sports Medicine, το 2007 και το 2009. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής των Αθλητικών Επιστημών και Ιατρικής της Αυστραλίας στο Μπάσκετ από το 1992 και έχει διατελέσει Πρόεδρος των Συνεδρίων των Επιστημών και Ιατρικής των Σπόρ της Αυστραλίας από το 2005 έως το 2008.

Περισσότερες πληροφορίες για την Dr Jill Cook θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.deakin.edu.au/hmnbs/ens/staff/index.php?username=jill

Γενικές Πληροφορίες

Το θεωρητικό  και πρακτικό αυτό σεμινάριο  βασίζεται στις επιστημονικές αποδείξεις της βιβλιογραφίας (evidence based), εμπλουτισμένες από την εκτεταμένη κλινική εμπειρία της καθηγήτριας στην αξιολόγιση και θεραπεία/αποκατάσταση των Τενοντοπαθειών του άνω και κάτω ακρου. Αυτό το δύσκολο αλλά και πολύ ενδιαφέρον φυσικοθεραπευτικό κομμάτι, το οποίο οι περισσότεροι φυσικοθεραπευτές αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά στη κλινική πράξη, διδασκώμενο από την πρωτοπόρο και πλέον εξειδικευμένη, τόσο στην έρευνα όσο και στην πρακτική εφαρμογή της, καθηγήτρια, είναι ένα γεγονός που κανένας δεν πρέπει να χάσει.

Είναι ένα σεμινάριο το οποίο καλύπτει σφαιρικά και σχεδόν εξολοκλήρου τις Τενοντοπάθειες τόσο σε επίπεδο αξιολόγισης όσο και σε επίπεδο αποκατάστασης.
Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πλήρη εικόνα της παγκόσμιας σχετικής βιβλιογραφίας αλλά και των τελευταίων θεραπευτικών προσεγγίσεων και τάσεων που χρησιμοποιούνται από τους εξειδικευμένους στο χώρο φυσικοθεραπευτές.

Στόχοι Σεμιναρίου:

Στόχοι του σεμιναρίου αναλυτικότερα είναι οι συμμετέχοντες
•  Να αναπτύξουν μια καλήτερη γνώση και κατανόηση της δομής και της λειτουργίας του φυσιολογικού τένοντα.
•  Να κατανοήσουν τις δομικές και λειτουργικές αλλαγές που σχετίζονται με τις Τενοντοπάθειες.
•  Να αναπτύξουν μια ολοκληρομένη και κατανοητή στρατηγική όσον αφορά τόσο την υποκεμενική όσο και την αντικειμενική αξιολόγιση των Τενοντοπαθειών του άνω κα κάτω άκρου.
•  Να κατανοήσουν τον ρόλο τών απεικονιστικών εξετάσεων (ΜRI, C/T απλή ακτινογραφία) στην αντιμετώπιση των Τενοντοπαθειών, και να αποκτήσουν τις απαραίτητες βασικές γνώσεις γι’αυτό.
•  Να αποκτήσουν την ικανότητα σύνθεσης θεραπευτικών πρωτοκόλων και γενικότερα τη γνώση χειρισμού (management) των Τενοντοπαθειών.
•  Nα αποκτήσουν μια πλήρη γνώση της φυσιολογικής αντίδρασης του τένοντα κατά τη μηχανική του επιβάρυνση, καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας για την άσκηση των ασθενών με Τενοντοπάθεια.
•  Να αποκτήσουν γνώση για τη σημασία της διατροφής στην διατήρηση της υγείας του τένοντα.
•  Να αποκτήσουν μια γενικότερη εικόνα για την αντιμετώπιση των τενοντοπαθειών και συγκεκριμένα για παρεμβάσεις όπως το taping, οι θεραπευτικοί χειρισμοί (manual therapy), ο βελονισμός κ.α.

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Πρώτη ημέρα

8.30 Εγγραφές
9.00 Εισαγωγή – Φυσιολογική δομή του τένοντα.
9.45 Παθολογία του τένοντα. Αιτιολογία και παθολογικά αποτελέσματα.
10.30 Διάλειμα
10.45 Ο ρόλος των απεικονιστικών εξετάσεων στην αξιολόγιση και θεραπεία των τενοντοπαθειών.
11.30 Φυσιολογία του τένοντα. Μηχανική συμπεριφορά (αντάδραση) του τένοντα κατά τη φόρτιση και αποφόρτιση αυτού. Οι έρευνες για την άσκηση.
1.00 Διάλειμμα
1.30 Έξω επικονδυλοπάθεια του Αγκώνα. Ειδική αξιολόγιση και αντιμετώπιση.
2.45 Διάλειμα
3.00 Τενοντοπάθεια τενόντιου πετάλου του Ώμου. Ειδική αξιολόγιση και αντιμετώπιση.
5:00 Τέλος Πρώτης ημέρας

Δεύτερη ημέρα

9.00 Εισαγωγή στη Δεύτερη ημέρα. Ερωτήσεις και συζήτηση.
9.15 Ενεσοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.
10.00 Διατροφή και τένοντας.
10.30 Διάλειμα
10.45 Επικίνδυνοι παράγοντες για τενοντοπάθεια.
11.30 Τενοντοπάθεια Αχιλλείου τένοντα.
1.00 Διάλειμα
1.30 Τενοντοπάθεια επιγονατίδας. Ειδική αξιολόγιση και αντιμετώπιση.
2.45 Διάλειμα
3.00 Άλλες παρεμβάσεις. Οι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης και οι έρευνες για το taping, το manual therapy, το βελονισμό κ.α.
4.00 Οι Τενοντοπάθειες στο μέλλον.
4.30 Συζήτηση για τις Τενοντοπάθειες.
5.00 Τέλος Σεμιναρίου

 

Σεμινάριο

Τμήμα έως 20 ατόμων
Μετάφραση στα Ελληνικά
Εκτενείς σημειώσεις και αρθρογραφία
Αυστηρή τήρηση ωραρίου
Παροχή καφέ και μεσημεριανού snack

Κόστος Σεμιναρίου

  • Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 350 .
  • Η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής είναι προαπαιτούμενη.
  • Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των  150 € ως προκαταβολή.
  • Το υπόλοιπο ποσό (200 €) θα εξοφληθεί την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου.

 

Τη φόρμα εγγραφής και τις επιλογές τρόπου πληρωμής θα βρείτε στο σύνδεσμο ΄Εγγραφη στο Σεμινάριο΄

Στο κόστος του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%

 

Τόπος Διεξαγωγής

To σεμινάριo θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Electra – Ερμού 5 (Σύνταγμα) – Αθήνα

[googlemap lat=”37.97574975844516″ lng=”23.73300075531006″ width=”425px” height=”344px” zoom=”17″ type=”G_NORMAL_MAP”]Ελλάς[/googlemap]
Αρχή Σελίδας