Manual Courses

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής

Howard Turner -Βιογραφικό

Howard Turner BSc BAppSc MCSP Member of HPC

• Διευθυντής και Κλινικός Διευθύνων, Wilmslow Physio – Sports and Spinal Specialists
• Σύμβουλος Φυσικοθεραπευτής του Αγγλικού Ινστιτούτου Αθλητισμού
• Εξωτερικός Λέκτορας, University College London
• Εξωτερικός Λέκτορας, University of East London
• Εξωτερικός Λέκτορας, University of Birmingham
• Μεταπτυχιακος Λέκτορας στο Manual Therapy

Ο Howard Turner έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία ως Φυσικοθεραπευτής Μυοσκελετικών παθήσεων. Θεωρείται από τους πλέον ειδικούς όσον αφορά την Ιερολαγόνια άρθρωση (SIJ) στην Αγγλία και διδάσκει το ανάλογο κομμάτι στα Μεταπτυχιακά προγράμματα Manual Therapy στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London) και το Πανεπιστήμιο του Birmingham και το κομμάτι των Κακώσεων του Ισχίου και της Βουβωνικής χώρας του Μεταπτυχιακού προγράμματος Masters in Sports Medicine στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (University of East London).

Έχει  διδάξει σειρά σεμιναρίων για την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας της Ιερολαγόνιας άρθρωσης και του Πυελικού πόνου και έχει δώσει διαλέξεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια για την Ένωση Ορκωτών Φυσιοθεραπευτών στον Αθλητιατρικής (ACPSM), τον Σύλλογο  Manual Therapists’ της Αγγλίας (MACP) και της Ιρλανδίας (IMPA) και για διάφορες άλλες οργανώσεις. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Φυσικοθεραπευτής για τις Εθνικές οργανώσεις αθλητισμού της Αγγλίας και γνωστών αθλητικών ομάδων ενώ ήταν Φυσικοθεραπευτής της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Η τωρινή θέση του ως Σύμβουλος  Φυσικοθεραπευτής στο Αγγλικό Ινστιτούτο των Σπορ τον φέρνει σε επαφή με την ελίτ του χώρου και ιδιαίτερα της Ποδηλασίας, της Κολύμβησης, της Υδατοσφαίρισης και της Πάλης. Ο ρόλος του περιλαμβάνει το συντονισμό του τμήματος Φυσικοθεραπείας, τη Συνεχή Επαγγελματική Ανάπτυξη (Continuing Professional Development – CPD), την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων και την αντιμετώπιση περίπλοκων αθλητικών δυσλειτουργιών και παθήσεων. Επιπλέον είναι Διευθυντής και Κλινικός Διυθύνων της Κλινικής Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης και Αθλητικών κακώσεων Wilmslow Physio – Sports and Spinal Specialists.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Howard Turner θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.wilmslow-physio.co.uk/

Γενικές Πληροφορίες

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι Ιερολαγόνιες Αρθρώσεις είναι ισχυρές πηγές Οσφυαλγίας και πόνου στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες με χρήση ενέσεων περίπου το 20% της Χρόνιας Οσφυαλγίας μπορεί να αποδοθεί σε δυσλειτουργία της Ιερολαγόνιας Άρθρωσης (SIJ), ενώ είναι και μια δευτερεύουσα πηγή συμπτωμάτων σε πολύ περισσότερους ασθενείς.

Επιπλέον, είναι ολοένα και πιο προφανές ότι ο έλεγχος των στρεπτικών δυνάμεων απορρόφησης που παρέχεται από τις Ιερολαγόνιες Αρθρώσεις (ΙΛΑ) είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της σπονδυλικής στήλης και βασικός παράγοντας για την λειτουργία και επίδοση των σταθεροποίων μυών του κορμού, της λεκάνης και των ισχίων. Κατά συνέπεια, καθώς επηρεάζουν την Οσφυϊκή εμβιομηχανική , και ως εκ τούτου τα συμπτώματα από την Οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, συνδέονται επίσης κλινικά με μια ευρεία ποικιλία δυσλειτουργιών των κάτω άκρων, όπως επιγονατιδομηριαίο πόνο, σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας ταινίας, προβλήματα ισχίων, πόνο και δυσλειτουργίες του άκρου ποδος καθώς και διαταραχές των κινητικών αλυσίδων λόγω της κομβικής ανατομικής θέσης τους.

Ο βαθμός της ενδοαρθρικής κίνησης στις ΙΛΑ μπορεί να είναι μικρό, αλλά η διαταραχή του φυσιολογικού μηχανισμού ελέγχου γύρω από τη λεκάνη μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες.

Στόχοι Σεμιναρίου:

Το Σεμινάριο έχει ως σκοπό να  παρέχει μια στρατηγική διαχείρισης των διαταραχών της πυέλου βασισμένη στη κλινική πρακτική και τα στοιχεία κλινικής αποδειξιμότητας (evidence-based)   ώστε ότι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το ευρύ φάσμα των παρουσιάσεων.

Αναλυτικά οι στόχοι είναι

• Να βελτιωθεί η θεωρητική γνώση των συμμετεχόντων πάνω στη λειτουργική ανατομία, την εμβιομηχανική και τη μηχανική δυσλειτουργίας της Ιερολαγόνιας Άρθρωσης (ΙΛΑ) λαμβάνοντας υπόψην τα πρόσφατα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών και των σύγχρωνων στρατηγικών θεραπείας.
• Να ενισχυθεί  η πρακτική δεξιότητα των συμμετεχόντων με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση των δυσλειτουργιών της ΙΛΑ.
• Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση:
o    Να αξιολογούν και να ερμηνεύουν τα πατέντα της πυελικής δυσλειτουργίας
o    Να αξιοποιούν αποτελεσματικά τις τεχνικές muscle energy (ΜΕΤ), τις τεχνικές  κινητοποίησης (mobilisation) και ειδικών χειρισμών (manipulation) για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της πυέλου
o    Να αναγνωρίζουν την παρουσία Ιερολαγόνιας αστάθειας
o    Να χρησιμοποιούν αποτελεσματικα τεχνικές manual και συμπληρωματικών θεραπειών για την ενίσχυση της σταθερότητας της πυέλου και βελτιστοποίηση της σταθεροποιητική λειτουργία των μυών.
o    Να ενσωματώσουν τη διαχείριση της Ιερολαγόνιας δυσλειτουργίας με τη διαχείριση των παρακείμενων δυσλειτουργιών.
o    Να αναγνωρίζουν τη συμβολή της δυσλειτουργίας των ΙΛΑ στις διαταραχές των κάτω άκρων και των κινητικών αλυσίδων.

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Πρώτη ημέρα

8.30 Εγγραφές
9.00 Εισαγωγή, κλινικός συσχετισμός  και εφαρμοσμένη ανατομία και εμβιομηχανική της Πυέλου και της Πυελική ζώνης
9.45 Αξιολόγηση κινητικής δυσλειτουργίας της Πυέλου – Χρήση της διαφοράς μήκους των ποδιών για την αξιολόγηση της Πυέλου
10.30 Διάλειμμα
10.45 Αξιολόγηση Μυοπεριτονιακών διαταραχων της Πυέλου  με βάση μια τροποποιημένη “Οστεοπαθητική” προσέγγιση
12.30 Διάλειμμα
1.00 Θεραπεία Μυοπεριτονιακών παρουσιάσεων
3.45 Διάλειμμα
4.00 Κλινικός συχετισμός και αξιολόγηση του συνδρόμου του Απιοειδή, χρήση τεχνικών απελευθέρωσης θέσης (positional release) και τεχνικών taping για τη βελτίωση της λειτουργίας των μυών γύρω από την Πύελο.
5.00 Τέλος Πρώτης ημέρας

Δεύτερη ημέρα

9.00 Ανασκόπηση της πρώτης ημέρας και ανάλυση βασικών ζητήματων – ενσωμάτωση στη θεραπεία της Πυέλου
10.00 Διάλειμμα
10.15 Αξιολόγηση της δυναμικής σταθερότητας της Ιερολαγόνιας Άρθρωσης , χρήση των ζωνών σταθεροποίησης και τεχνικές taping για τη βελτίωση της σταθερότητας και αποκατάστασης.
10.45 Αξιολόγηση και αντιμετώπιση των ενδοαρθρικών δυσλειτουργιών της Ιερολαγόνιας Άρθρωσης
12.30 Διάλειμμα
1.00 Αξιολόγηση της παθητικής κίνησης της Ιερολαγόνιας Άρθρωσης  –  Αναγνώριση παρουσίας αρθρικού περιορισμού, ίνωσης και εντοπισμένης δυσλειτουργίας των σταθεροποιών μυών του κορμού σε υπερκινητικότητα της Ιερολαγόνιας Άρθρωσης
2.30 Αντιμετώπιση των ενδοαρθρικών δυσλειτουργίών  της Ιερολαγόνιας Άρθρωσης
3.00 Διάλειμμα
3.15 Ανασκόπηση της θεραπείας, επίδειξη και πρακτική εξάσκηση
4.45 Ερωτήσεις
5.00 Τέλος Σεμιναρίου

Σεμινάριο

Τμήμα έως 20 ατόμων
Μετάφραση στα Ελληνικά
Εκτενείς σημειώσεις και αρθρογραφία
Αυστηρή τήρηση ωραρίου
Παροχή καφέ και μεσημεριανού snack

Κόστος Σεμιναρίου

  • Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 330 .
  • Η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής είναι προαπαιτούμενη.
  • Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των  150 € ως προκαταβολή.
  • Το υπόλοιπο ποσό (180 €) θα εξοφληθεί την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου.

Τη φόρμα εγγραφής και τις επιλογές τρόπου πληρωμής θα βρείτε στο σύνδεσμο ΄Εγγραφη στο Σεμινάριο΄

Στο κόστος του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%

Τόπος Διεξαγωγής

To σεμινάριo θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Electra – Ερμού 5 (Σύνταγμα)  – Αθήνα

[googlemap lat=”37.97574975844516″ lng=”23.73300075531006″ width=”425px” height=”344px” zoom=”17″ type=”G_NORMAL_MAP”]Ελλάς[/googlemap]

Αρχή Σελίδας