Manual Courses

Γενικές Πληροφορίες

Τι είναι η Redcord® ;

Red-01Η Redcord® είναι μια Νορβηγική εταιρεία η οποία παράγει ένα σύνολο εξελιγμένων συστημάτων ανάρτησης – αιώρησης και έχει αναπτύξει πρόσφατα την πρωτοποριακή μέθοδο Neurac® η οποία είναι μια άκρως αποτελεσματική θεωρία θεραπείας και λειτουργικής άσκησης με βάση το σωματικό βάρος και τη βοήθεια των συστημάτων ανάρτησης. Στηρίζεται σε ένα μοναδικό μείγμα επιστημονικής – ερευνητικής γνώσης, του πατενταρισμένου εξοπλισμού και της εξειδικευμένης κλινικής αντιμετώπισης από πιστοποιημένους θεραπευτές παρέχοντας εγγυημένα αποτελέσματα.

Τι είναι η μέθοδος θεραπείας Neurac®;

Η μέθοδος θεραπείας Neurac® (Neuromuscular Activation) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας του μυοσκελετικού συστήματος, το οποίο με τη βοήθεια των συστημάτων ανάρτησης έχει ως σκοπό την επανενεργοποίηση απενεργοποιημένων μυών του σώματος.
Στηρίζεται σε μελέτες πάνω στη νευροφυσιολογία του πόνου και του κινητικού συστήματος, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι ο πόνος μπορεί να οδηγήσει στην απενεργοποίηση ενός ή περισσοτέρων μυών, στην αλλαγή των κινητικών ‘προγραμμάτων’ του εγκεφάλου και στη διαταραχή της ποιότητας της κίνησης με αποτέλεσμα τη μείωση της δύναμης και του μυϊκού ελέγχου και την επακόλουθη αύξηση της δυσλειτουργίας και / ή του πόνου. Ακόμα και όταν η αρχική αιτία του πόνου έχει πάψει να υφίσταται η διαταραχή παραμένει οδηγώντας στη χρονιότητα της κατάστασης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απενεργοποίηση των εν τω βάθει σταθεροποιών μυών της Οσφυικής και Αυχενικής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης και η αντισταθμιστική υπερ ενεργοποίηση των επιφανειακών μυών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Redcord και τη μέθοδο Neurac θα βρείτε με τη μορφή video στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.manualcourses.gr/?page_id=239

 

Σεμινάριο Neurac 1

Το σεμινάριο Neurac 1 είναι το βασικό εισαγωγικό σεμινάριο της μεθόδου θεραπείας Neurac.. Η απλότητα και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου Neurac , χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό της Redcord, την καθιστά απαραίτητη ως αυτόνομη ή σε συνδυασμό με άλλες συμβατικές μεθόδους θεραπείας, για τη μείωση του πόνου και βελτιωμένη σωματική λειτουργία. Τα βασικά στοιχεία της μεθόδου θεραπείας Neurac 1 είναι α) η αναγνώριση ’Αδύναμων Κρίκων’ (Weak-Links) στις κινητικές αλυσίδες β) ασκήσεις κλειστής κινητικής αλυσίδας , γ) χρήση του βάρους του σώματος ως αντίσταση , δ) η αυξημένη αστάθεια με τη χρήση των σχοινιών, ε) η απουσία πόνου, ζ) το ελεγχόμενο φορτίο με τη χρήση λαστίχων και η) η δυνατότητα τρισδιάστατης λειτουργικής εξάσκησης. Το σεμινάριο Neurac 1 περιλαμβάνει το βασικό πυρήνα των ειδικών ασκήσεων αξιολόγησης και θεραπείας της μεθόδου καθώς και του θεωρητικού της υπόβαθρου (evidence-based) .

Δεδούσης Χρήστος -Βιογραφικό

Δεδούσης Χρήστος MCSP, MMACP, MSc in Advancing Practice – Specialist in Manipulative Physiotherapy, CMT Approved Instructor, Neurac Instructor

Ο Χρήστος Δεδούσης αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Manual Therapy στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία (MSc in Advancing Practice – Specialist in Manipulative Physiotherapy). Εργάστηκε ως εξειδικευμένος Φυσικοθεραπευτής μυοσκελετικών παθήσεων σε κρατικά Νοσοκομεία (μεταξύ αυτών και στο Εθνικό Κέντρο Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης της Αγγλίας – Stoke Mandeville Hospital – National Spinal Injuries Centre) καθώς και στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και Αγγλία. Πλέον εργάζεται ως εργαστηριούχος Φυσικοθεραπευτής με αποκλειστική ενασχόληση την αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων και ειδικότερα δυσλειτουργιών της Σπονδυλικής Στήλης και αθλητικών κακώσεων(www.dedousisphysio.gr).

Είναι εγκεκριμμένος καθηγητής της μεθόδου των Συνδυασμένων Κινήσεων (Combined Movement Theory) στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Dr Chris McCarthy και είναι επίσης πιστοποιημένος καθηγητής της μεθόδου Neurac της Redcord διδάσκοντας σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κίνα, ΗΑΕ, Ρουμανία, Αζερμπαιτζάν, Ινδία, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο κτλ). Είναι εξωτερικός καθηγητής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Manual Therapy του CY -OMT στην Κύπρο. Επιπλέον έχει διατελέσει βοηθός αναγνωρισμένων καθηγητών σε σειρά σεμινάρίων Manual Therapy.

Είναι Φυσικοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (A1, A2) από το 2013.

Είναι μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αγγλίας (CSP Reg.No: 080409) καθώς και του Συλλόγου Manual Therapists της Αγγλίας (MACP Reg.No: 11335).

Σεμινάριο

Τμήμα έως 10 ατόμων
Διδασκαλία στα Ελληνικά
Εκτενείς σημειώσεις και αρθρογραφία
Αυστηρή τήρηση ωραρίου
Παροχή καφέ και μεσημεριανού snack

Κόστος Σεμιναρίου

  • Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 380 €.
  • Η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής είναι προαπαιτούμενη.
  • Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των 150 € ως προκαταβολή.
  • Το υπόλοιπο ποσό (230 €) θα εξοφληθεί την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου.

Τη φόρμα εγγραφής και τις επιλογές τρόπου πληρωμής θα βρείτε στο σύνδεσμο ΄Εγγραφη στο Σεμινάριο΄

Στο κόστος του Σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

Τόπος Διεξαγωγής

To σεμινάριo θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Λειτουργικής Φυσικοθεραπειας ‘fpt’- Πρωτογένους 8,Ιστορικό Κέντρο Αθήνας – Αθήνα