Manual Courses

Γενικές Πληροφορίες

Η Παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/01/2011 από τις 11.00 εως τις 14.00 στο Ξενοδοχείο ”Electra Palace” στην Αθήνα.

Το Εισαγωγικό αυτό σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και έχει ως σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τον εξοπλισμό της Redcord® και κυρίως την πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας Neurac®.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 50 άτομα κατα συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους όσο το δυνατόν νωρίτερα με έναν από τους παρακάτω τρόπους :

α) συμπληρώνοντας μια φόρμα εγγραφής. (Τη φόρμα εγγραφής θα βρείτε στο σύνδεσμο ‘Εγγραφη στο Σεμινάριο‘).

β) αποστέλλοντας email στο manualcourses@gmail.com ή

γ) τηλεφωνικά στο 6974 491898 (Δεδούσης Χρήστος)

Στο διάλειμμα θα υπάρχει παροχή καφέ και βουτημάτων.

Τι είναι η Redcord® ;

Red-01Η Redcord® είναι μια Νορβηγική εταιρεία η οποία παράγει ένα σύνολο εξελιγμένων συστημάτων ανάρτησης – αιώρησης και έχει αναπτύξει πρόσφατα την πρωτοποριακή μέθοδο Neurac® η οποία είναι μια άκρως αποτελεσματική θεωρία θεραπείας και λειτουργικής άσκησης με βάση το σωματικό βάρος και τη βοήθεια των συστημάτων ανάρτησης. Στηρίζεται σε ένα μοναδικό μείγμα επιστημονικής – ερευνητικής γνώσης, του πατενταρισμένου εξοπλισμού και της εξειδικευμένης κλινικής αντιμετώπισης από πιστοποιημένους θεραπευτές παρέχοντας εγγυημένα αποτελέσματα.

Η θεωρία θεραπείας της Redcord® αποτελείται από 20% εξοπλισμό και 80% γνώση σε ανάλογη σχέση με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος στηρίζεται κυρίως στο λειτουργικό του σύστημα (software) αλλα και στα μηχανικά του μέρη (hardware) για την εκτέλεση μιας εφαρμογής. Αυτή η σχέση κάνει τη Redcord® ικανή να παρέχει πολλά περισσότερα από μια σειρά ασκήσεων σε μια μονάδα ανάρτησης και να προσφέρει άμεσα, μόνιμα και πολύ συχνά εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μυοσκελετικές δυσλειτουργίες και παθήσεις όπως
• Οσφυαλγία και Ισχιαλγία
• Αυχενικός πόνος
• Πόνος Ώμικής ζώνης ( Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου, SLAP etc)
• Πονοκέφαλοι
• Επικονδυλίτιδα (Tennis / Golfer’s elbow)
• Πόνος στο γόνατο και στον αστράγαλο
• Whiplash
• Πυελικός πόνος (Pelvic girdle pain)
και σε πολλές άλλες…

Red-02Θεραπευτές σε πάνω από 25 ιατρικά προηγμένες χώρες παγκοσμίως (μεταξύ των οποίων όλες οι Σκανδιναβικές, οι ΗΠΑ και η Κίνα) και πάνω από το 80% των Φυσικοθεραπευτών στη Νορβηγία έχουν υιοθετήσει τη θεωρία θεραπείας της Redcord®. Η ραγδαία αποδοχή και χρήση της μεθόδου έχει ως αντίκτυπο ένα όλο και αυξανόμενο αριθμό επιστημονικών ερευνών με άκρως θετικές αναφορές και αποτελέσματα που παρουσιάζονται σε έγκυρα και αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά (Spine, Manual Therapy etc).

Τι είναι η μέθοδος θεραπείας Neurac®;

Η μέθοδος θεραπείας Neurac® (Neuromuscular Activation) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας του μυοσκελετικού συστήματος, το οποίο με τη βοήθεια των συστημάτων ανάρτησης έχει ως σκοπό την επανενεργοποίηση απενεργοποιημένων μυών του σώματος.
Στηρίζεται σε μελέτες πάνω στη νευροφυσιολογία του πόνου και του κινητικού συστήματος, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι ο πόνος μπορεί να οδηγήσει στην απενεργοποίηση ενός ή περισσοτέρων μυών, στην αλλαγή των κινητικών ‘προγραμμάτων’ του εγκεφάλου και στη διαταραχή της ποιότητας της κίνησης με αποτέλεσμα τη μείωση της δύναμης και του μυϊκού ελέγχου και την επακόλουθη αύξηση της δυσλειτουργίας και / ή του πόνου. Ακόμα και όταν η αρχική αιτία του πόνου έχει πάψει να υφίσταται η διαταραχή παραμένει οδηγώντας στη χρονιότητα της κατάστασης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απενεργοποίηση των εν τω βάθει σταθεροποιών μυών της Οσφυικής και Αυχενικής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης και η αντισταθμιστική υπερ ενεργοποίηση των επιφανειακών μυών.

Τι περιλαμβάνει η μέθοδος θεραπείας Neurac®;

Το πρώτο στάδιο είναι η αναγνώριση των “Αδύναμων Κρίκων” (Weak Links) των κινητικών αλυσίδων και περιλαμβάνει τον εντοπισμό ανενεργών μυών που προκαλούν λειτουργική έλλειψη.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση των ειδικών ασκήσεων τις μεθόδου θεραπείας Neurac®, οι οποίες βασίζονται

  • Στην ειδική τοποθέτηση του ασθενούς σε θέση αναστολής του πόνου
  • Στην χρήση του σωματικού βάρους του ίδιου του ασθενή ως νευρομυϊκό ερέθισμα
  • Στην αυξημένη αστάθεια και υποβοήθηση που παρέχουν τα συστήματα Redcord®

Στόχος είναι η επανενεργοποίηση των απενεργοποιημένων μυών και η επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας του μυοσκελετικού συστήματος.

Τόπος Διεξαγωγής

To σεμινάριo θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ”Electra Palace” – Ν.Νικοδήμου 18-20 (Πλησίον Συντάγματος) – Αθήνα

View Larger Map
Αρχή Σελίδας