Manual Courses

Exercise in Orthopaedic & Sports Rehabilitation Course

Γενικές πληροφορίες σεμιναρίου:

Το πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με στόχο την ανάλυση των βασικών αρχών της άσκησης και της ενσωμάτωσης της στα θεραπευτικά προγράμματα αποκατάστασης ορθοπαιδικών και αθλητικών παθήσεων !!!

Σκοπός του σεμιναρίου είναι :

– Να γίνει κατανοητή με βάση τα σύγχρονα ερευνητικά στοιχεία η ανάγκη πραγματικής ενσωμάτωσης της άσκησης στην αποκατάσταση
– Να τεθούν οι βάσεις , που δυστυχώς λείπουν, κατανόησης των παραμέτρων της άσκησης και της χρησιμότητας αυτών στα προγράμματα αποκατάστασης
– Να γίνει κατανοητό γιατί λογικές πχ.’3 σετ από 10 επαναλήψεις’ είναι το λιγότερο απαρχαιομένες και χωρίς καμία κλινική λογική
– Να παρουσιαστεί η πρακτική χρήση και λογική αυτών των γνώσεων σε κλασικές παθολογίες όπως η Οσφυαλγία, οι Τενοντοπάθειες και σε παθήσεις του γόνατος (& ειδικότερα της αποκατάστασης μετά από χειρουργείο ΠΧΣ) ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθούν άμεσα κλινικά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Φυσικοθεραπευτές & Ιατρούς.

Εισηγητές

Δεδούσης Χρήστος -Βιογραφικό

Δεδούσης Χρήστος MCSP, MMACP, MSc in Advancing Practice – Specialist in Manipulative Physiotherapy, CMT Approved Instructor, Neurac Instructor

Ο Χρήστος Δεδούσης αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Manual Therapy στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία (MSc in Advancing Practice – Specialist in Manipulative Physiotherapy). Εργάστηκε ως εξειδικευμένος Φυσικοθεραπευτής μυοσκελετικών παθήσεων σε κρατικά Νοσοκομεία (μεταξύ αυτών και στο Εθνικό Κέντρο Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης της Αγγλίας – Stoke Mandeville Hospital – National Spinal Injuries Centre) καθώς και στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και Αγγλία. Πλέον εργάζεται ως εργαστηριούχος Φυσικοθεραπευτής με αποκλειστική ενασχόληση την αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων και ειδικότερα δυσλειτουργιών της Σπονδυλικής Στήλης και αθλητικών κακώσεων(www.dedousisphysio.gr).

Είναι εγκεκριμμένος καθηγητής της μεθόδου των Συνδυασμένων Κινήσεων (Combined Movement Theory) στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Dr Chris McCarthy και είναι επίσης πιστοποιημένος καθηγητής της μεθόδου Neurac της Redcord διδάσκοντας σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κίνα, ΗΑΕ, Ρουμανία, Αζερμπαιτζάν, Ινδία, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο κτλ). Είναι εξωτερικός καθηγητής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Manual Therapy του CY -OMT στην Κύπρο. Επιπλέον έχει διατελέσει βοηθός αναγνωρισμένων καθηγητών σε σειρά σεμινάρίων Manual Therapy.

Είναι Φυσικοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (A1, A2) από το 2013.

Είναι μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αγγλίας (CSP Reg.No: 080409) καθώς και του Συλλόγου Manual Therapists της Αγγλίας (MACP Reg.No: 11335).

Συρακόπουλος Πέτρος – Βιογραφικό

Πέτρος Συρακόπουλος MSc (Cand) , SCC, Head Performance Coach P22

Ο Πέτρος Συρακόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου στην ιστορία της σχολής ενώ βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού προγραμματος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής με κατεύθυνση ‘Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης’.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της προπόνησης αθλητικής βελτίωσης , είναι στενός συνεργάτης του κορυφαίου προπονητή αθλητικής βελτίωσης στο μπάσκετ, Κώστα Χατζηχρήστου (CSKA Moscow/Performance 22 Lab) και κατέχει τη θέση του επικεφαλή προπονητή (Head Performance Coach) στο Performance 22 Lab .

Είναι υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών και στο παρελθόν της ομάδας μπάσκετ Τρίκαλα BC (Α1 – 2 χρόνια), της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (Α1) και το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε την προετοιμασία και συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ουκρανίας.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

1η Μέρα

8.30 – 9.00 Εγγραφές
9.00 – 9.30 Εισαγωγή Σεμιναρίου & Ομιλητών – Θεραπευτική Άσκηση
9.39 – 11.15 Φυσιολογία της Άσκησης
(Βασική φυσιολογία μυικής λειτουργίας, διαφορές ή μη ισομετρικής – ισοτονικής – σύγκεντρης – μυομετρικής – έκκεντρης – πλειομετρικής συστολής/άσκησης, Αερόβια – Αναερόβια , Ανοιχτή – Κλειστή Αλυσίδα)
11.15 – 11.30 Διάλειμμα
11.30 – 13.30 Φυσιολογιά τραυματισμού και επούλωσης
(Φλεγμονη / είδη, ιδιότητες & παραγωγή κολλαγόνου)
13.30 – 14.15 Διάλειμμα
14.15 – 15.00 Φυσιολογία Πόνου
(Πόνος και μυική λειτουργία, Μυική αναχαίτηση vs μυική αδυναμία)
15.00 – 15.15 Διάλειμμα
15.15 – 16.15 Φορτίο
(εξωτερικό / εσωτερικό – τρόποι υπολογισμού – προσαρμογή)
16.15 – 17.00 Ανοιχτή συνεδρία – Ερωτήσεις – Πρακτική ανάλυση

2η Μέρα

9.00 – 11.00 Εισαγωγή στην αποκατάσταση της Οσφυαλγίας με άσκηση
(Ασκησιολόγιο σε σχέση με φάση, capacity κ ανάγκες)
11.00 – 11.15 Διαλειμμα
11.15 – 13.15 Εισαγωγή στις Τενοντοπάθειες με άσκηση
(Ασκησιολόγιο σε σχέση με φάση, capacity κ ανάγκες)
13.15 – 14.15 Διάλειμμα
14.15 – 16.15 Εισαγωγή στην αποκατάσταση του Γόνατος – ΠΧΣ με άσκηση
(Ασκησιολόγιο σε σχέση με φάση, capacity κ ανάγκες)
16.30 Σύνοψη – Ερωτήσεις
17.00 Τέλος Σεμιναρίου

Σεμινάριο

Τμήμα έως 24 ατόμων
Διδασκαλία στα Ελληνικά
Εκτενείς σημειώσεις και αρθρογραφία
Αυστηρή τήρηση ωραρίου
Παροχή καφέ και μεσημεριανού snack

Κόστος Σεμιναρίου

  • Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 280 €.
  • Η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής είναι προαπαιτούμενη.
  • Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των 100 € ως προκαταβολή.
  • Το υπόλοιπο ποσό (180 €) θα εξοφληθεί την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου.

Τη φόρμα εγγραφής και τις επιλογές τρόπου πληρωμής θα βρείτε στο σύνδεσμο ΄Εγγραφη στο Σεμινάριο΄

Στο κόστος του Σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

Τόπος Διεξαγωγής

To σεμινάριo θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Performance 22 Lab στο ΟΑΚΑ – Αθήνα