Manual Courses

Exercise in Orthopaedic & Sports Rehabilitation

Γενικές πληροφορίες σεμιναρίου:

Το πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με στόχο την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των φυσιοθεραπευτών στον ρόλο της άσκησης στα θεραπευτικά προγράμματα αποκατάστασης ορθοπεδικών και αθλητικών παθήσεων!!!

Παραδοσιακά, ο τραυματισμός και ο πόνος από τη μία, και η προπόνηση και η απόδοση από την άλλη, αντιμετωπίζονται ως δυο διαφορετικά και ανεξάρτητα πεδία. Τα τελευταία όμως χρόνια, μέσα από την έρευνα και την πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι τα δυο αυτά πεδία είναι κομμάτια του ίδιου συνεχόμενου φάσματος της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, με την κατάλληλα σχεδιασμένη άσκηση να παίζει κομβικό ρόλο στην γεφύρωσή τους.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:
– Να αναλυθεί με βάση τα σύγχρονα ερευνητικά στοιχεία το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο γύρω από την δόμηση και την εφαρμογή παρεμβάσεων άσκησης στην αποκατάσταση.
– Να τεθούν οι βάσεις, που δυστυχώς λείπουν, κατανόησης των παραμέτρων της άσκησης και της χρησιμότητας αυτών στα προγράμματα αποκατάστασης (γιατί τυποποιημένες λογικές όπως «3 σετ από 10 επαναλήψεις» είναι απαρχαιωμένες και τους λείπει κλινική λογική;).
– Να παρουσιαστούν πρακτικά βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης (Squat, Deadlift, RDL κτλ) και η ενσωμάτωση τους στην αποκατάσταση.
– Να παρουσιαστούν και να εξηγηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις άσκησης πάνω σε παθολογίες που συναντάμε συχνά όπως η οσφυαλγία, η τενοντοπάθεια, οι μυϊκές θλάσεις και παθήσεις του γονάτου (ΠΧΣ, χονδροπάθεια, ΟΑ) ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα κλινικά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Φυσικοθεραπευτές & Ιατρούς.

Εισηγητές

 

Δεδούσης Χρήστος MSc (Manual Therapy), Neurac Instructor, CMT Approved Instructor

Ο Χρήστος Δεδούσης αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Manual Therapy στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία (MSc in Advancing Practice – Specialist in Manipulative Physiotherapy). Εργάστηκε ως εξειδικευμένος Φυσικοθεραπευτής μυοσκελετικών παθήσεων σε κρατικά Νοσοκομεία (μεταξύ αυτών και στο Εθνικό Κέντρο Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης της Αγγλίας – Stoke Mandeville Hospital – National Spinal Injuries Centre) καθώς και στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και Αγγλία. Πλέον εργάζεται ως εργαστηριούχος Φυσικοθεραπευτής με αποκλειστική ενασχόληση την αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων και ειδικότερα δυσλειτουργιών της Σπονδυλικής Στήλης και αθλητικών κακώσεων(www.dedousisphysio.gr).

Είναι εγκεκριμμένος καθηγητής της μεθόδου των Συνδυασμένων Κινήσεων (Combined Movement Theory) στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Dr Chris McCarthy και είναι επίσης πιστοποιημένος καθηγητής της μεθόδου Neurac της Redcord διδάσκοντας σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κίνα, ΗΑΕ, Ρουμανία, Αζερμπαιτζάν, Ινδία, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο κτλ). Είναι εξωτερικός καθηγητής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Manual Therapy του CY -OMT στην Κύπρο. Επιπλέον έχει διατελέσει βοηθός αναγνωρισμένων καθηγητών σε σειρά σεμινάρίων Manual Therapy.

Είναι Φυσικοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (A1, A2) από το 2013 και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας ποδοσφαίρου του Αστέρα Τριπολης.

Είναι μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αγγλίας (CSP Reg.No: 080409) καθώς και του Συλλόγου Manual Therapists της Αγγλίας (MACP Reg.No: 11335).

Πέτρος Συρακόπουλος
Performance Coach , Γυμναστής Ηρακλή BC & Εθνικής Νέων Ανδρών Μπάσκετ

Ο Πέτρος Συρακόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου στην ιστορία της σχολής ενώ βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού προγραμματος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής με κατεύθυνση ‘Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης’.

Είναι υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας μπασκετ του Ηρακλη (Α1) και της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην ομάδα μπάσκετ Τρίκαλα BC (Α1 – 2 χρόνια), της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού BC (Α1) και το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε την προετοιμασία και συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ουκρανίας.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της προπόνησης αθλητικής βελτίωσης και έχει διατελέσει επικεφαλής προπονητής (Head Performance Coach) στο Performance 22 Lab .

Πρόγραμμα

 

(Πατήστε πάνω για μεγέθυνση)

Σεμινάριο

 
Τμήμα έως 24 ατόμων
Διδασκαλία στα Ελληνικά
Εκτενείς σημειώσεις και αρθρογραφία
Αυστηρή τήρηση ωραρίου
Παροχή καφέ και μεσημεριανού snack

Κόστος Σεμιναρίου

 

  • Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 280 €.
  • Η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής είναι προαπαιτούμενη.
  • Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό των 100 € ως προκαταβολή.
  • Το υπόλοιπο ποσό (180 €) θα εξοφληθεί την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου.

Τη φόρμα εγγραφής και τις επιλογές τρόπου πληρωμής θα βρείτε στο σύνδεσμο ΄Εγγραφη στο Σεμινάριο΄

Στο κόστος του Σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

Τόπος Διεξαγωγής

 

To σεμινάριo θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Performance 22 Lab στο ΟΑΚΑ – Αθήνα